Wat je moet weten als je op zoek bent naar een huis in de Costa del Sol

Deze prachtige regio in het zuiden van Spanje is al jaren een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar zon, zee en ontspanning. In deze blog lees je waar je op moet letten bij het kopen van een tweede woning in de Costa del Sol.

Kies de juiste locatie

Bij de aankoop van een tweede woning in de Costa del Sol is de locatie een van de belangrijkste overwegingen. Het is belangrijk om te beslissen of je de voorkeur geeft aan een bruisende toeristische stad of juist een rustiger dorpje. Daarnaast is het raadzaam om te bedenken of je in de nabijheid van het strand wilt wonen of liever iets verder weg.

Bepaal je budget

Voordat je begint met het zoeken naar een tweede woning in de Costa del Sol, is het van groot belang om je budget goed in kaart te brengen. Overweeg hoeveel geld je wilt uitgeven en wat de maximale leensom is die je kunt verkrijgen. Houd daarbij ook rekening met de extra kosten, zoals belastingen, notariskosten en eventuele renovatiekosten. Door een goed overzicht te hebben van de totale kosten, voorkom je onaangename verrassingen en kan je gericht op zoek gaan naar jouw droomwoning in de zonnige Costa del Sol.

De juiste contacten

Een goede vastgoedmakelaar kan je helpen bij het vinden van jouw droomwoning in de Costa del Sol. Bij ons staan persoonlijk contact en begeleiding centraal, zowel hier in België als ter plaatse in Spanje. Het kopen van een woning in het buitenland is immers geen lichtzinnige beslissing. Daarom begeleiden wij jou persoonlijk en nemen we de tijd om jouw verwachtingen te bespreken. Op basis van onze eigen ervaringen en de feedback van onze klanten, bieden we jou een realistisch beeld van wat je kan verwachten. Zo sta je niet voor verrassingen en kan je met vertrouwen de stap zetten naar jouw tweede thuis in de zonovergoten Costa del Sol.

Overweeg verhuur

Wanneer je de tweede woning niet het hele jaar door bewoont, kan het aantrekkelijk zijn om de woning te verhuren en op deze manier een deel van de kosten terug te verdienen. Het is echter van belang om bij de gemeente na te vragen of er specifieke regels gelden voor vakantieverhuur om problemen te voorkomen. Als professionele makelaars kunnen wij je hierbij begeleiden, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Zo kan je met een gerust hart jouw tweede woning verhuren en financieel rendement behalen. 

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een vrijblijvend gesprek.
Als je je gegevens achterlaat, zal ik persoonlijk contact met je opnemen. Tijdens ons gesprek kun je alle vragen stellen die je hebt en zal ik mijn best doen om je zo goed mogelijk te helpen bij het realiseren van jouw droom om een tweede huis te vinden in Spanje.